Encyclopedie van hondenrassen – waarom hebben husky blauwe ogen?

Border Collie is een uiterst intelligente, gevoelige, georiënteerde om samen te werken met mensen herdershond met een gemiddelde lengte of korte, dichte zachte haren. Perceptief, erg slim, onvermoeibaar, vereist extreem veel beweging en gehechtheid.

hondenrassen

Natuur hondenrassen

A Border Collie is een hond met een enorm temperament en opgewekt temperament hondenrassen. Zijn dubbele aard is verrassend: hij is resoluut in zijn werk met de kudde en bezweek aan zijn eigenaar. Vriendelijk en zachtaardig, niet geschikt voor een wachter. Hij is niet agressief tegenover mensen. In werklijnen zijn er minder vertrouwende individuen, maar dit is eerder te wijten aan de specifieke kenmerken van hun activiteiten, niet aan de gebreken van het karakter.

Met betrekking tot zijn broers is hij tolerant en begint hij niet met gevechten. Hij speelt graag met honden die overeenkomen met zijn toestand. De zwakkere negeert meestal. Ik heb nauw contact met de eigenaar nodig. Zorgzaam en geduldig, het is perfect als gezel van kinderspellen. Uitgelatenheid bij het uiten van gevoelens en de bereidheid om bij de eigenaar te blijven, kan vermoeiend zijn, dus je moet je ervan bewust zijn wanneer je besluit een hond van dit ras te kopen.

Een Border Collie moet een baan hebben. Het heeft hoge eisen waaraan niet gemakkelijk kan worden voldaan. Ik heb veel verkeer nodig, gecombineerd met specifieke taken. De langste wandeling kan niet moe worden en mentale inspanning is ook noodzakelijk. Alleen gelaten, zelfs op een groot gebied, zal hij zich vervelen, wat kan resulteren in ongehoorzaamheid, een neiging om te ontsnappen en dingen te vernietigen.

Het instinct van een sterke herder zorgt ervoor dat de hond van dit ras alles probeert te rijden wat beweegt – vogels, mensen en auto’s op straat. Op drukke plaatsen is het beter hem aan de leiband te rijden.

Kennis

Kenmerkend voor border collie is zijn manier van werken met de kudde. Gaat op licht gebogen benen met een laag hoofd en ogen gericht op dieren. Deze hypnotiserende blik stelt hem in staat om discipline te handhaven en de groep in de juiste richting te leiden.

Hij blaft niet op het werk, zoals sommige racewedstrijden. Gericht op de taak, reageert het op het bevel van elke herder. Hij kan ook met andere honden werken en verantwoordelijkheden met hen delen. Naast hoeden heeft ze het vermogen om verloren schapen te vinden en ze naar de kudde te brengen.

De Border Collie is niet alleen de meester van het concurreren hondenrassen. Het werkt ook als een reddingshond (bijv. Puin, lawine), bij hondenentherapie of bij het opsporen van drugs. Hij is ongeëvenaard in hondensport. Je kunt met hem spelen behendigheid, flyball, frisbee, gehoorzaamheid of dansen met een hond.

Training en opleiding

Hoogbegaafd met uitstekende intelligentie en altijd bereid om te werken, leert hij met groot gemak. Traditionele trainingen zijn echter niet geschikt voor hem – hij verveelt zich te snel. In zijn geval is de beste twintig minuten durende, gevarieerde lessen die meerdere keren per dag plaatsvinden.

De bordercollies kunnen hun volledige potentieel alleen bereiken onder begeleiding van een ervaren gids. Het is soms koppig, wat in combinatie met zijn unieke sluwheid en intelligentie soms een mengsel moeilijk te beheersen voor beginners maakt. Bij het opvoeden van een hond van dit ras, zijn zowel de juiste socialisatie en consistentie erg belangrijk – maar je mag geen geweld tegen hem gebruiken.

Voor wie is dit hondenrassen?

De hond van dit ras is niet geschikt voor een familielid dat van rustige wandelingen houdt. De eigenaar van de meester moet een sportieve levensstijl leiden. Hij moet ook tijd hebben voor training en regelmatige training met zijn hond hondenrassen.